samling reklampenor

Världens största reklam pennsamling

10 december, 2020

Det här är en berättelse om Adam Karlsson från Motala som är känd som Pennpojken. Han har engagerat hela Sverige i jakten på världsrekordet på världens största samling av reklampennor. Adams intresse för just reklampennor väcktes på räddningsmässan i Jönköping som han besökte med sina föräldrar. Där fick han sin första gratispenna från Assistancekåren som han länge varit fascinerad av.

Personer med autism utvecklar ofta ett specialintresse

Adam har autism och har ofta svårigheter att ta kontakt med okända människor, men han lyckades övervinna sin rädsla den där dagen i Jönköping och gå fram till Assistancekåren. Det startade en enorm personlig utveckling för killen som snart skulle bli känd som Pennpojken. Det är vanligt att barn och vuxna med autism utvecklar specialintressen. För Adam blev reklampennor hans stora intresse.

Efterfrågade reklampennor på Blocket

När Adams mormor gick bort kom en period då han kände sig extra ledsen. Mamma Katja ville muntra upp honom och överraskade genom att lägga upp en annons på Blocket där hon efterfrågade reklampennor. Då visste hon inte vilket gensvar annonsen skulle få. Inom ett par månader hade familjen fått över 80 000 reklampennor skickade till sig och annonsen hade blivit delad på Facebook hundratals gånger.

Nu vill han slå världsrekordet

Adam har ett fantastiskt bra minne och har koll på varenda en av de reklampennorna han har i sin samling och hur många det är. Nu har han siktet inställt på att slå världsrekordet som idag uppgår till 268 000 reklampennor. Adam har gjort en personlig resa som har förändrat hans liv då han nu vågar möta människor och prata fritt. Han interagerar med människor genom livesändningar och åker på turnéer för att få in fler pennor till sin samling.