Spara på prylar

31 augusti, 2017

Det kan vara oerhört svårt att slänga saker man har samlat på sig genom åren. Argumenten för varför man väljer att behålla gamla ting är många och varierar dessutom från person till person. Om sakerna börjar ställa till med besvär eller helt enkelt ta för mycket plats, finns det ett flertal vägar man kan gå.

En hel livshistoria

prylarOm du länge har samlat på ett specifikt objekt kan det vara svårt att sluta. I de flesta fall berättat din samling dessutom en historia om ditt liv, en historia som kan kännas svår att bara ge upp. Det kan också vara smart att ha i åtanke att en prylsamling som idag inte är värd något kan vara oerhört värdefull om 10 år.

När det blir för mycket

Om du vill avveckla din samling eller ge bort något av det du sparat finns det företag som gärna hjälper dig. Du kan till exempel skänka dina prylar till second hand-butiker eller sälja dem på internet. Intresset för ovanliga prylar är stort i vårt avlånga land och på detta vis kommer någon annan få stor glädje av dem.

Materiella ting är inte allt

Att materiella ting har ett värde är vi alla medvetna om. Om det sedan är ett pengavärde eller ett känslomässigt sådant spelar mindre roll, åtminstone för den som sakerna tillhör. Så länge sparandet inte tar över helt och hållet är det inget problem, ha dock i åtanke att upplevelser och kontakter oftast är värda mycket mer än klockor och tekoppar.