Samla på stenar

12 februari, 2018

Att samla på stenar är något många tycker är roligt. Man kan antingen bara njuta av att plocka en fin sten här och där, eller att ha det som en aktiv hobby. Du behöver inte bli proffs bara för att du gillar fina stenar, men möjligheterna finns. En hobby som stensamlare innefattar alla som uppskattar vackra stenar, fina mineral eller varför inte unika fossil?

Stenars olika hårdhet

Om du gillar att samla på stenar kommer du snart att märka deras olika utseenden och egenskaper. Deras glans varierar, själva utseendet kan skilja sig väldigt mycket beroende på vilken sorts sten du hittat. En annan aspekt är deras olika hårdhet. Att leta sten som hobby kan ge dig nya upplevelser. Som utövare kan du ge dig ut på spännande äventyr – ensam eller tillsammans med likasinnade.

Tjäna pengar på stenar

De flesta som gillar att leta stenar som hobby gör det inte för pengarnas skull. De njuter av att hitta och spara på vackra stenar. Men det kan finnas en marknad för de som vill ta sin hobby till en ny nivå och leta efter, främst, ädelstenar för att tjäna pengar. Det är viktigt att ta reda på vilka lagar och regler som gäller där man vill leta efter stenarna.

Stensamlande – hobby eller passion?

De flesta har svårt för att låta en fin sten bara vara ifred. Vi samlar gärna på oss vackra saker, vissa trivs med att samla på någon sten här och där medan andra utvecklar det till en trevlig hobby där man går in för att samla speciella stenar. Några blir proffs och försöker försörja sig på det. Oavsett nivå, så är vackra stenar värda att samla på.