Samla på porslin

24 juli, 2018

Att samla på olika saker är en hobby för många. Det kan röra sig om allt från spelkort, filmer och skivor till prydnader, frimärken och porslin eller något helt annat. Det kan vara spännande att samla på saker och att ständigt vara på jakt efter ett nytt fynd till samlingen.

Vad du väljer att samla på är såklart upp till dig, men ett vanligt samlarobjekt är porslin av olika slag. Det kan röra sig om porslin från en viss tillverkare, i en viss stil eller med ett visst tema, till exempel kattfigurer. Porslin finns det dessutom gott om, vilket gör att du snabbt kan hitta det du letar efter, om det inte är väldigt obskyrt.

Var hittar jag porslin?

Om du är nyfiken på porslin och vill komma igång med en samling finns det många möjligheter. Du kan be nära och kära att se efter vad de har, köpa nyproducerat eller varför inte satsa på loppisar och second hand? I såväl butiker som privata loppisar och sajter på nätet, till exempel Tradera och Blocket, kan man hitta en mängd fynd.

Börja bygga upp din samling

Kom igång med ditt samlande redan i dag. Det behöver varken vara särskilt dyrt eller tidskrävande, beroende på vad målet med samlandet är. För många är det själva jakten som är det roliga och tänk dig då lyckan som uppstår när du hittar det där porslinsobjektet som du har letat efter så länge. Det kan till och med vara en oslagbar känsla.